KWPN springtalent in Duitse veiling Holger Hetzel

KWPN springtalent in Duitse veiling Holger Hetzel
Grand Prix-springruiter en –handelaar Holger Hetzel uit het Duitse Goch organiseert op woensdag 3 december voor de tiende keer een springpaardenveiling, die jaarlijks 600 potentiële kopers van over de hele wereld trekt. Er zijn 21 paarden van vier tot en met acht jaar geselecteerd, waaronder de reservekampioen van de ISAH Cup.

Opvallend aan de laatste collecties is dat er steeds meer oudere paarden geveild worden, inspelend op de behoefte van de klanten. ”Zodat hun nieuwe ruiters ze meteen mee kunnen nemen op nationaal of internationaal concours. Vandaag kopen, morgen op concours bij wijze van spreken. Dat willen de mensen het liefst en daar proberen we rekening mee te houden. Ongewijzigd blijft dat we hoge eisen stellen aan de rijdbaarheid en het karakter van de paarden en natuurlijk moeten ze veel springaanleg hebben.”

 “Wij zijn er trots op dat veel paarden uit de afgelopen negen veilingedities hun carrière in Goch zijn begonnen en het gemaakt hebben tot en met wereldkampioenschappen”, refereert Holger Hetzel naar onder meer Chiara onder Ludger Beerbaum. “De jonge paarden van de nieuwe collectie hebben het potentieel om ook naar de top te springen.” Een van hen is de zevenjarige Bundeschampionat kampioen Conquest (Caretino x Quidam de Revel), die zelfs al 1.50m parcoursen heeft gesprongen.

 Onder de KWPN-veilingpaarden zitten ook enkele bekenden, hoe jong ze ook nog zijn. Finn (Van Gogh x Sheraton x Kroongraaf, fokker M. van Hummel uit Enschede werd reservekampioen in de ISAH Cup voor vierjarige springpaarden met een 8,9 en 8,5. De tot Chocolate Chip omgedoopte Embassy M (Warrant x Lord x Purioso, fokker E. Meijer uit Landgraaf) werd begin dit jaar vijfde in de GMB-finale voor jonge paarden en datzelfde weekend aan Stal Stenfert verkocht tijdens de Sale of the Rising Stars op ICNN Drachten.

De hengst Edison (Unaniem x Lux x Nimmerdor, Fokker F.J.M. Nijhuis uit Manderveen) won tijdens de eerste editie van Jumping Schröder Tubbergen de rubriek voor vijfjarigen met Willem Greve. Wie gek is van kleur, mag de bonte, tot Unikat omgedoopte Dilan (Haico x Galant x Rentheer, fokker L. Pekel uit Hollandscheveld) niet missen.

Interessant gefokt is No Limits (stamboeknaam Dilan: Contador x Numero Uno x Nimmerdor, fokker C.L. Vrolijk- Huyzer uit Almen . Deze zesjarige komt uit de volle zus van 1.50m springpaard Willemijn van Charlotte Verhagen en de internationale springhengst Michael, het neefje van Grand Prix-hengst Jacomar.

Verder zit er een KWPN-papier bij Cartani’s King (stamboeknaam Daily Impressed: Cartani x Elcaro x Wagenaar) uit de fokkerij van K. Schreuder- Nieuwveld uit Bergambacht. Berlin en Ustinov worden vertegenwoordigd door de in Duitsland geboren zonen.

 Kijk voor meer informatie op: www.holger-hetzel.de