Kim Noordijk's Brasil verhuist naar Engeland

Kim Noordijk's Brasil verhuist naar Engeland
Kim Noordijk's internationale dressuurpony, Brasil vertrekt richting Engeland. De nummer 10 op de FEI ranglijst verhuist zo naar de stallen van Hermione Tottman.

Noordijk en de donkerbruine ponyruin presteerden meermaals op het internationaal niveau.  Ook de pony zelf presteerde goed.  Als zesjarige werd hij al kampioen bij de jonge dressuurpony’s. Daarna won hij zilver op het NK, klasse Z1 en werd hij op genomen in het A-kader.

De combinatie stond reserve op het EK pony’s 2015 en maakte vorig jaar eveneens deel uit van de EK-selectie. met name op het CDI in Roosendaal was het duo Kim/Brasil onovertroffen. Ze wonnen daar zowel de landenproef als de individuele proef en als klap op de vuurpijl voeren ze de ereronde in de Kür aan.

‘Mijn maatje, mijn alles. De band die wij hadden kon niemand verbreken en die band zal ik nooit vergeten. Ik zal JOU nooit vergeten, jouw karakter, jouw werkwilligheid. Je was bijzonder en niet alleen voor mij, maar ook voor anderen. Je maakte iedereen aan het lachen, je viel altijd op en ik hoop dat je dat nog steeds gaat doen’, schrijft de amazone op Facebook.

‘Door jou heb ik leren paardrijden, met dieptepunten kunnen omgaan, maar zeker niet te vergeten om te genieten wanneer het goed ging. Je maakte er altijd een showtje van, je “eigen” showtje. Sil bedankt voor alles en ik ga je missen maatje. Ik hoop dat je net zo succesvol wordt in Engeland samen met Hermione Tottman als dat je hier in Nederland was. Brasil BEDANKT.’