El Capone naar Diederik van Silfhout

El Capone naar Diederik van Silfhout



Een jaar geleden werd bekend gemaakt dat de KWPN hengst El Capone, die onder het zadel liep van Marieke van der Putten [Foto], voor een deel verkocht was aan Andreas Helgstrand. De UB40 zoon verhuisde daarop naar Denemarken, maar is inmiddels terug op Nederlandse bodem. Het is namelijk Diederik van Silfhout die de mooie zwarte hengst in training heeft sinds een kleine twee weken.

Met Marieke van der Putten wist de hengst al mooie resultaten neer te zetten. Zo won hij tweemaal de hengstencompetitie en was er ook twee keer een tweede plaats in de Pavo Cup.

Aan Horses vertelt Van Silfhout: "Hij is nog voor de helft in eigendom van Nol Gerritsen. We hebben het er al eerder over gehad of ik hem niet wou gaan rijden. Nu de stalruiter van Helgstrand zal vertrekken, is El Capone naar Nederland gekomen."

Van Silfhout is dan ook erg lovend over zijn nieuwe paard. Volgens de ruiter gaat het ondanks de korte samenwerking tussen het tweetal nu al erg goed en lijkt hij veel talent te hebben voor de piaffe en de passage. Toch is de hengst nog erg groen en gunt hij hem de tijd om daarin te groeien. Het tweetal zal dan ook niet in de ring verschijnen voordat El Capone daar klaar voor is.