Barolo van Carl Hester naar Kazuki Sado

Barolo van Carl Hester naar Kazuki Sado



Via Eurodressage werd bekend gemaakt dat het Zware Tour paard Barolo (v. Breitling W) werd verkocht aan de sponsoren van de 33-jarige Japanner Kazuki Sado. Deze Grand Prix ruiter heeft in Barolo het paard gevonden waarmee hij waarschijnlijk naar de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen zal afreizen.

De twaalfjarige Barolo liep voorheen onder zowel Cart Hester als diens leerlinge Charlotte Dujardin. Die laatste maakte internationaal het debuut met Barolo in 2016 op het CDI van Jerez de la Frontera en scoorde daar direct in de Grand Prix een 73.280% met de ruin. Carl Hester nam daarop de teugels over en wist niet alleen een nationale titel met hem te winnen, maar wist ook te winnen in Bolesworth. In Bolesworth waren er zeer mooie scores van 74.240% en 77.475% voor het tweetal.

Kazuki Sado traint zelf bij de Nederlandse dressuur amazone Imke Schellekens-Bartels en kwam internationaal een keer aan de start op het CDI Mechelen. Hier kwam hij aan start in de Lichte Tour met de Jazz nakomeling Djuice.