Zwitserse Estermann schrijft Equita Masters op naam

Zwitserse Estermann schrijft Equita Masters op naam
De ‘Equita Masters’ op de Wereldbekerwedstrijd van Lyon komt op naam van de Zwitser Paul Estermann te staan. Gisteravond vierde de Franse stad Halloween met een staaltje topsport en een Masters GP over 1.60. Vandaag staat de Wereldbeker omloop op het programma.

Op de rug van de 9-jarige Lord Pepsi was Estermann de snelste in een barrage met tien combinaties. Voor het enthusiast publiek in Lyon ging het duo in 39.21 seconden over de eindstreep en verwees daarmee de Fransman Kevin Staut  voor thuispubliek naar de tweede plaats. Staut zadelde Qurack de Falaise HDC (v. Jarnac SF) en kwam maar net te kort om een thuiszege te boeken, het duo stopte de klok in 39.44 seconden.  De Belg Pieter Devos werd knap derde met Dream of India Greenfield, hetgeen de vos nog een leuk bedrag van 15.000 euro opleverde.

Henrik von Eckermann (Sansibar 89) en Luciana Diniz (Fit For Fun) maketen de top 5. En voor Nederland wist Gerco Schröder met de elf jarige Glock's Zaranza in een tijd van 41.07 seconden de zevende plaats te pakken.

Kijk hier voor alle resultaten.