Zwitserse dominantie bij 1.45m rubriek Basel

Lang ging Marcus Ehning aan de leiding, maar uiteindelijk waren het de thuis ruiters die zegevierde in Basel. Zwitserse springruiters, Steve Guerdat en Pius Schwizer wisten nog sneller te gaan als de Duitse leermeester die uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats.

Guerdat stond op eenzame hoogte in deze rubriek direct op tijd. Relatief laat in het deelnemersveld kwam de Zwitser binnen om met Albfuehren's Happiness (v. Heartbeat) in de snelheid van het licht door de piste te gaan en de klok op 52,87 seconden te laten stoppen. Zelfs collega Pius Schwizer kon daar geen stokje voor steken. Met de snelle Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) zet Schwizer een tijd van 54,82 seconden neer.

Ehning die tot ruim halverwege aan de leiding ging met de 9-jarige Calanda (V. Calido I) zag daarmee zijn overwinning in rook opgaan. De ruiter uit het Duitse Borken had de fraaie tijd van 55,37 seconden op het scorebord gezet. Uiteindelijk goed voor een derde plaats vlak voor de Zwister Werner Muff met de KWPN-ruin Daimler (v. Canturano)

Kijk hier voor alle resultaten.