Zwitserland wint ophefmakende Nations Cup in Rabat

Zwitserland wint ophefmakende Nations Cup in Rabat
In Rabat werd gisteravond de FEI CSIO3* Nations Cup afgewerkt. Het Zwitserse team haalde uiteindelijk de overwinning in deze 1.45m Nations Cup.

Het was een bizar Nations Cup verloop. Na de eerste omloop leek Alsharbatly gediskwalificeerd door de bloedregel. Alsnog kwam hij wederom aan de start in de tweede ronde.

Uiteindelijk greep het Zwitserse team de overwinning met een totaal van acht punten. Nadja Peter Steiner (Saura de Foncombre, v. Balou du Rouet) wist als enige het hout in de lepels te houden over de beide omlopen. Zowel Aurelia Loser (Quelmec du Gery, v. Pamphile) als Pius Schwizer (Balou Rubin R, v. Balou du Rouet) sprongen één springfout in de eerste omloop maar herstelden in de tweede ronde. Loser's Quelmec du Guery werd in het verleden nog uitgebracht door Pénélope Leprévost en voormalig Olympisch Kampioen, Eric Lamaze. Alain Jufer zorgde met Rahmannshof Tic Tac voor het schrapresultaat.

Het Franse Team volgde op de tweede plaats voor Italië.

Net buiten het podium strandden de Belgische springduivels op de vierde stek. België werd vertegenwoordigd door Gaetan Decroix, Virginie Thonon, Thiry José en Dominique Hendrickx. Zowel Thonon met High Tech Vy de Septon (v. Del Piero P&B ), José Thiry met Cyrano d'Orbri (v. Cicero Z van Paemel) als Dominique Henrickx en Bacardi Les Hauts (v. Rexar du Houssoit ) noteerden respectievelijke één en twee springfouten. Decroix sprong tweemaal twee springfouten met Quel HOmme de Hus onder het zadel. Dit bracht het totaal op 36 punten.

Klik hier voor de resultaten