Zoer en Laarakkers aan elkaar gewaagd in Small Tour Finale

Zoer en Laarakkers aan elkaar gewaagd in Small Tour Finale
Het was een spannende finale zojuist in de Small Tour op het IICH Groningen.  In de Provincie Groningen Prijs was het Albert Zoer die Wiljan Laarakkers een haarlengte voor bleef. Chantal Regter en Bengel maakte het Nederlandse feest compleet door de derde plaats in te nemen.

Zeventien combinaties melden zich een tweede maal tijdens de barrage in het 1,35m hoge parcours. Chantal Regter zette met haar Jupilot-zoon al vroeg de toon en snelde in 35,75 seconden door het parcours in Zuidbroek. Lang genieten kon ze niet van haar koppositie.  Albert Zoer en Edorette volgen kort daarna met een meester rit van bijna een seconde sneller. Met de Clinton merrie zat het tempo er goed en Zoer stopte de klok op 34,86 seconden.

De in vorm verkerende Wiljan Laarakkers ging vervolgens op jacht naar de tijd van  Zoer. In het zadel van de 8 jarige Euphoria (v. Excenel V) knalt hij over de eindstreep na een rit in 34,95 seconden. Nét een tiende te kort, waardoor het duo tweede werd achter Zoer.

De top vijf werd compleet gemaakt door Mel Thijssen met Wishkarla (v. Cavalier) en Maikel van der Vleuten die Bakato (v. Ukato) uitbracht.

Klik hier voor alle resultaten.