Zinius en Smolders opnieuw in topvorm in Londen

Zinius en Smolders opnieuw in topvorm in Londen
Harrie Smolders en de dertienjarige Zinius zijn stevig aan de slag dit seizoen. Vorig weekend ging het duo nog aan de haal met een eerste en een derde plaats in Genève, twee weken eerder schreven ze de Grand Prix van Samorin op hun naam. Ook in Doha vielen ze meermaals in de prijzen. Dit weekend is Smolders met de Nabab de Reve-zoon aan het werk in Londen, en ook dat werpt zijn vruchten af. Zonet behaalden ze een derde plaats in de Snowman Stakes over een hoogte van 1,50m.

Na een krachtige overwinning in de Grand Prix van Parijs twee weken geleden heeft Daniel Deusser vandaag de eerste plaats op zijn naam geschreven in deze proef. In Parijs bereed hij Cornet d'Amour, vandaag zat hij in het zadel van SX Hidalgo VG, een tienjarige BWP-ruin van Quadrillo. Hij kwam er nipt vanaf, aangezien Olivier Robert hem met Vivaldi des Meneaux (Chippendale Z) erg kort op de hielen zat. Met slechts 0,03 seconden tijd verschil en een tijd van 42,35 seconden werd de Fransman tweede.

Na Harie Smolders was het de beurt aan de Britten. Amanda Derbyshire verscheen aan de start met de Iersgefokte Luibanta BH (Luidam), en bleef dubbel foutloos. Met een tijd van 46,62 seconden werd zij vierde, gevolgd door Scott Brash met de nog maar achtjarige Hello Mr President (Comme d'Api Jr). Brash deed het iets rustiger aan en werd vijfde met een tijd van 49,58 seconden.

Klik hier voor het volledige resultaat.