Zeven Nederlanders aan de start in volgend seizoen Global Champions League

Zeven Nederlanders aan de start in volgend seizoen Global Champions League
We gaven reeds bericht dat heel wat Nederlandse topruiters hun zinnen hadden gezet om dit jaar aan de start te gaan in de vernieuwde Global Champions League. Niet verwonderlijk want er is in totaal zo'n 35 miljoen euro te winnen in deze top tour.

Het deelnemerskaartje is dan ook navenant. Elk team is verbonden aan één of meerdere sponsors die allen samen 2 miljoen euro per team sponsoren.

Voor sommige Nederlanders meteen het geluk. Zo zal Harrie Smolders deel uitmaken van de Montreal Diamonds, met oa. stalgenoot, Jos Verlooy. De Prague Lions wrijven na afgelopen weekend al in de handen want het Tsjechisch gesponsord team heeft Gerco Schröder aan de start met oa. buur Niels Bruynseels.

 

Leopold Van Asten heeft z'n ticket binnen via de Scandinavian Vikings. Jur Vrieling blijft op eigen terrein verbonden aan de Valkenswaard United. Wout-Jan Van der Schans komt dan weer aan de start voor de St Tropez Pirates.

Marc Houtzager is dan weer teamgenoot van Maikel van der Vleuten dankzij oa. Massimo Dutti. Deze twee springruiters komen aan de start voor Madrid in Motion.