Zerlin M (Caspar) wint rankingproef, hoge klasseringen voor Kim Emmen en Micky Morssinkhof

Zerlin M (Caspar) wint rankingproef, hoge klasseringen voor Kim Emmen en Micky Morssinkhof
Michael Hughes heeft zonet de Longines Rankingproef gewonnen op de MET. Hij deed dat met de veertienjarige KWPN-hengst Zerlin M, een zoon van Caspar xConcorde. In 64,41 seconden bleef het duo onverslaanbaar. De Brit Lance Whitehouse kwam met Miss Belvedere (Ashby) nog het dichtst in de buurt; in 66,75 seconden werden zij tweede.

De Duitser Jörg Oppermann rekende in deze proef op Che Guevara 17 (Concept 2), een zeventienjarige Holsteinerhengst. Zij werden uiteindelijk derde, vlak voor Tanguy Dobremez en Psyche de Virton (Kashmir van Schuttershof). Philip Houston en Loewenherz 81 (Lordano 7) rondden de top vijf af voor Duitsland.

Kim Emmen kon op haar beurt vijfde worden in de Silver 2 1,35m, de proef die zonet ten einde ging. Fiolita (Diamant de Semilly) sprong onder Emmen foutloos rond in 62 seconden. De Zweedse Stephanie Holmén won in het zadel van haar AES-hengst Billy Cointreau (Billy Congo). De Franse Pénélope Leprevost werd tweede met Exellentie (Berlin), Katie Pytches en CSF Olympic Lady (Luidam) werden derde. Kim Emmen moest de Belg Jonas Vervoort en Cibalia (Numero Uno) nog laten voorgaan op de vierde plaats.

In de proef voor zevenjarigen kon Micky Morssinkhof met Graziano (Baltic VDL) nog een mooie zevende plaats in de wacht slepen.

Klik hier voor alle resultaten.