Wouter Devos neemt leiding in strijd voor BK-titel

Wouter Devos neemt leiding in strijd voor BK-titel
Snelheid was het belangrijkste ingrediënt tijdens de eerste omloop van het Belgisch Kampioenschap in Lanaken. Wouter Devos nam bij het begin een schitterende en foutloze start met de 14-jarige sBs-hengst, Tonik Hero (v. Ogano Sitte). Het dup heeft duidelijk als doel broer Pieter Devos op te volgen. Met een totaal van 71,12 seconden namen ze geruime tijd de leiding.

Heel wat combinaties kwamen in de problemen op het open water of in de laatste sprint, een rechte gevolgd door een oxer als afsluiter van het parcours.

Tot op het einde wist Wouter Devos zijn leiderspositie aan te houden. Gudrun Patteet en de 11-jarige Sea Coast Atlantic  hebben reeds ervaring met het podium in Lanaken. Meteen nam het duo een sterke start met een foutloze omloop in 71,74 seconden. Goed voor een tweede plaats in het kampioenschap.

Jos Verlooy grijpt na deze 'speed en Handiness' over 1.60m, de derde positie. Verlooy en de 9-jarige BWP-ruin, Igor (v. Emerald) haalden de eindmeet foutloos in 72,98 seconden.

Ervaren combinaties volgden op de vierde en vijfde plaats. Nicola Philippaerts en de 9-jarige Casall-zoon, Chilli Willi haalde zo de vierde plaats terwijl Gregory Wathelet met MJT Nevados S (v. Calvados Z) de top vijf afgewerkt.

Morgen gaat het WK voor jonge springpaarden van start.

Klik hier voor de resultaten