Wout-Jan Van Der Schans wint Grote Prijs Wieze

Een zware omloop, met vooral de driesprong uit de wending die voor heel wat fouten zorgde, dat waren de basisingrediënten voor de Grote Prijs 'Prijs Taitinger' op de internationale 2 ster jumping in Wieze.

Van de 70 starters wisten er 14 zich te plaatsen voor de barrage. Daar was maar één Belg bij, en dat was de 16-jarige Jeroen De Winter met de dekhengst Va-Vite.
Al waren het de Nederlanders die de Grote Prijs kleurden met 4 deelnemers in de barrage.

De overwinning was voor Wout-Jan Van Der Schans en Capetown (v. Oklund). Hij verscheen als 2e in de barrage en zette een tijd van 33:38 seconden neer die niemand meer kon evenaren.
Belgie ligt de Nederlander blijkbaar wel, want hij won op de internationale jumping van Aalst ook al eens de Grote Prijs.
De Australische Amy Graham, die afgelopen zomer België had verlaten om zich te vestigen in Frankrijk, werd 2e (33:41)  met Bella Baloubet. De Duitse Pia-Luise Aufrecht volgde op de 3e plaats met MCB Ulke.
Derin Demirsoy (TUR), de voormalige Europese kampioen junioren die in Nederland verblijft, werd 4e met Harry K. Guy Williams vervolledigde de top 5 met Zaire.

Jeroen De Winter werd knap 6e met één balk in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Foto's: Martine Tandt