Wim Schröder nieuwe chef d'equipe voor Japan

Wim Schröder nieuwe chef d'equipe voor Japan


Japan kondigt een nieuwe samenwerking aan met Twentenaar Wim Schröder. Hij zal namelijk in dienst gaan treden van de Japanse paardensportbond. In de voorbereiding naar de Olympische Spelen in Japan in 2020 zal hij de ruiters de komende jaren gaan trainen en begeleiden.




Japan is in de zomer van 2020 gastland voor de Olympische Spelen. Omdat het land goed beslagen ten ijs wil komen, is er extra budget vrijgemaakt, zo ook voor de paardensport. “Ik vind het een mooie uitdaging, Japan is toch een opkomend land in de paardensport.”, aldus Schröder aan RTV Oost.

Schockemöhle
Samen met voormalig Duitse springruiter Paul Schockemöhle en de Japanner Hirokazu Higashira gaat Wim de Japanners trainen. “Ik kom regelrecht uit de sport, dus heb nog niet echt ervaring met het coachen van een team. Gelukkig doe ik dit samen met Paul Schockemöhle”, vertelt Wim Schröder. “Hij traint de Japanse ruiters al een tijdje, maar wordt ondertussen al wat ouder. Samen pakken we dit nu op en ik vind dit wel prettig omdat ik op deze manier ook wat ruggespraak heb.”

BWG Stables
Wim heeft zelf jaren op hoog niveau meegedaan aan springwedstrijden. Nu is hij meer bezig met het managen van de BWG Stables in Tubbergen. Hij runt het bedrijf samen met zijn broers Ben en Gerco Schröder die nog volop actief zijn in de springsport.