Wijzigingen in FEI jumping regelgeving: De Bloedregel, Oortjes en online systeem...

Wijzigingen in FEI jumping regelgeving: De Bloedregel, Oortjes en online systeem...
Een nieuw jaar staat garant voor enkele belangrijke wijzigingen in de FEI jumping regelgeving. Het veterinair departement van het FEI heeft in 2017 de regelgeving herschreven. De belangrijkste wijzigingen zijn:

De belangrijkste wijzigingen in de veterinaire regelgeving handelt over de stokmaat voor pony's, de behandeling van paarden met medicatie en de introductie van een gelicentieerd therapeut. Paarden zullen niet langer via injectie behandeld worden voorafgaand een wedstrijd op de dag dat ze aan de start komen. Uitzonderingen zijn toegestaan voor proeven die na 18.00 uur die dag aanvangen.

Bijkomend betreffend de behandeling van paarden op evenementen zullen er niet langer vaccins worden toegediend aan paarden op een evenement.

De ondersteunende therapieën die toegelaten zijn op FEI evenementen zijn voortaan gecategoriseerd in toegelaten en beperkte therapieën. Deze laatste kunnen enkel toegediend worden door gespecialiseerde personen. Deze personen moeten in het bezit zijn van een geldige licentie.

De Bloedregel

De veel besproken bloedregel blijft van kracht in 2018. Een kleine nuance blijft dat het gevolg van de bloedregel voortaan resulteert in een eliminatie in plaats van een diskwalificatie. Dit betekent als een ruiter in de barrage betrapt wordt op de bloedregel hij enkel in de barrage geëlimineerd wordt. Zijn ranking blijft dus in de basis behouden. Verder is de bloedregel nu van kracht in alle disciplines.

Bij het bespeuren van enorme bloedsporen zal dit bestempeld worden als mishandeling, hiervoor blijft wel een diskwalificatie van kracht.

Oortjes

Het dragen van oortjes in de beide oren, tijdens het rijden is voortaan verboden op FEI evenementen. Het dragen van een oortje in één oor is wel toegelaten. Dit alles tijdens de ruiter in het zadel zit.

Achter peesbeschermers


Het gebruik van achter pees beschermers, anders als deze ontworpen enkel en alleen ter bescherming van de pezen en kogel, wordt verboden. De introductie van deze nieuwe regel wordt verspreid over een periode van drie jaar en zal dit jaar van start gaan bij pony ruiters.

Klik hier voor de jumping regelgeving