Vrieling wint door Nederlanders gedomineerde rubriek in Arezzo

Vrieling wint door Nederlanders gedomineerde rubriek in Arezzo
Het houdt maar niet op in Arezzo voor Jur Vrieling. Vanmorgen moest hij het onderspit delven tegen Sanne Thijssen, nu springt hij zelf weer naar de hoogste trede van het podium in de 1.45m ranking proef. Met de bloedvorm waarin Vrieling en zijn paarden verkeren was er bijna geen ontkomen aan de dat de ruiter uit Hollwierde nog een rubriek op naam ging schrijven in Italië. In het 1.45m was het al raak. En wat voor een overwinning werd het!

Vrieling nam stuurde in een barrage met maar liefst 28 combinaties zijn Dalllas VDL (v. Douglas) in de snelste tijd van 41.93 seconden rond. Dat was ruim sneller als de Zweed John Österdahl die een volledig Nederlands podium compleet verstoorde.

Österdahl wist zich namelijk op een tweede plaats tussen de Nederlandse overmacht te nestelen met zijn merrie Sharena (v. Stakko Gold). Het duo sprong in 42.88 seconden foutloos rond en liet daarmee Megan Laseur en Kevin Beerse achter zich.

Laseur kwam met de Berlin-dochter Blue Bayou in 43.06 seconden over de finish en claimde daarmee de derde plaats op het podium. Beerse deed het niet veel langzamer met Heldia (v. Quadrillo). Zij stopten de klok in 43.90 seconden.

De barrage zat overigens bomvol met Nederlandse top combinaties want ook Amber Meijer en KM Carrera (v. Clearway) sprongen zich in de prijzen. Samen met haar NK-paard werd Meijer na een foutloze rit van 44.14 seconden zesde.

Kijk hier voor alle resultaten.