Tom Martens en Vincent Vermeulen oppermachtig tijdens Equuleus Open CSI3*

Tom Martens en Vincent Vermeulen oppermachtig tijdens Equuleus Open CSI3*
De 1.50m Longines Ranking proef van het Equuleus Open CSI3* event werd opgeeist door de Chinese Da Rima. De springruiter uit Mongolië snelde naar de overwinning in deze proef op tijd met de 13-jarige ruin, Z Wellie 72. De combinatie klokte foutloos af in 80,61 seconden en bleef zo een duo Nederlandse ruiters voor.

Tom Martens volgde op de tweede plaats met de negenjarige Larcon. Het duo kruiste de finish in 81,48 seconden en werd opgevolgd door landgenoot Vincent Vermeulen. Vermeulen greep eerder al een overwinning en strandde ditmaal op de derde plaats met Ceylon.

De top vijf werd afgewerkt door Jerry Smit (Cognac du Vlits Z) en Lian Ruiji met Indiana Van't Heike (v. Darco).

Ook Jolien Maenhaut liet het hout in de lepels. Maenhaut kreeg Bruynseels' voormalige topper, Pommeau du Heup  onder het zadel toevertrouwd. De Belgische noteerde één tijdsfout en strandde zo op de  zevende plaats.

 

Klik hier voor de resultaten

Eerder vertrok ook Nederlander Vincent Vermeulen richting het verre Oosten. En dit niet zonder succes. Vandaag won Vermeulen in de 1.35m tweesterren rubriek.

Op de rug van de 10-jarige merrie Cassina II sprong Vermeulen naar de overwinning in 71,31 seconden. Liu Tongyan volgde op de tweede plaats met Conter Coco. Het podium werd afgewerkt door Abai Nulahemaiti met de 15-jarige Maya de Presle.

De Belgische Jolien Maenhaut en Enjoy finishten foutloos in de 1.35m CSI2* rubriek. Na een chrono van 83,25 seconden strandde de Belgische op de vijfde plaats met de 12-jarige Enjoy.