Verrassende vijfsterren Grand Prix winst voor Danielle Goldstein

Verrassende vijfsterren Grand Prix winst voor Danielle Goldstein
Een totaal van 39 combinaties waagden zich aan de start van de vijfsterren Grote Prijs in Wellington. Tijdens de zevende week van het Winter Equestrian Festival werd de barrage uiteindelijk gestreden tussen een totaal van zes combinaties.

HEt was uiteindelijk de voor Israel-rijdende Danielle Goldstein die naar de overwinning sprong. Slechts twee duo's hielden het foutloos. In het zadel van de 12-jarige AES-merrie, Lizziemary (Cabdri d'Elle x Acord II) klokte Goldstein foutloos af in 35,92 seconden en sprong zo naar de overwinning.

De in Amerika wonende, Russische, Liubov Kochetova kwam als eerste aan de start en wist uiteindelijk de tweede plaats huiswaarts te nemen. Samen met de Chacco Blue-zoon, Veneno finishte ze in 4577 seconden.

McLain Ward nam enkele risico's met de sBs-merrie, HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve). In het zadel van Francois Mathy en Double H Farm's merrie kruiste McLain de finish in 36,60 seconden maar met één springfout onderweg, goed voor de derde plaats.

De top vijf werd verder afgewerkt door Eric Lamaze met Chacco Kid (v. Chacco-Blue) en Yuri Mansur met Babylotte (v. Dollar du Murier) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.