Veronique Morsink en Mart Ijland glunderen op KNHS-Luzac Jeugdcompetitie

Veronique Morsink  en Mart Ijland glunderen op KNHS-Luzac Jeugdcompetitie

In Saasveld is zondag 4 februari de tweede ronde van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen verreden. Bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat zagen mooie sport en verschillende veelbelovende combinaties. Ook over de parcoursbouw waren beide zeer te spreken.





De dag begon met de rubrieken voor de pony’s. In de ochtend stond er een wedstrijd uit de KNHS-Hartog Lucerne Trophy op het programma, waarna het verder ging met de Lichte en Zware Tour in de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen.

Droomronde
Mart IJland werd de winnaar van de Zware Tour bij de pony’s. Mart kon rekenen op heel mooi commentaar van bondscoach Edwin Hoogenraat: “Mart heb ik nog nooit zo goed zien rijden als vandaag. In de eerste competitiewedstrijd had hij wat ruis met zijn pony, maar daar heeft hij goed aan gewerkt. De pony sprong echt fantastisch, dat was een droomronde. Ook in de Lichte Tour heb ik goede ritten gezien. Winnares Skye Morssinkhof reed bijvoorbeeld zeer veelbelovend.”

Children in de lift
Ook jeugd bondscoach Luc Steeghs was zeer positief gestemd na deze competitie dag. “Het is in Saasveld net als bij eerste wedstrijd in De Meern een fijne accommodatie en er was mooie sport. Bij de Children reed er weer een flinke groep en de kopgroep rijdt sterk en is aan elkaar gewaagd. Daar ben ik echt blij mee. Ook bij de junioren was er veel deelname en bleven er vier dubbel nul. De winnares Beau Schuttelaar reed sterk. Jamie Schlief reed gewaagd en kreeg daardoor net één wending wat ruim en werd tweede. Elike Morsink reed erg op controle en werd derde. Philippe Houtackers reed voor het eerst mee en reed heel netjes dubbel nul.”
Bij de Young Riders is de deelname nooit heel groot. De beste ruiters uit deze leeftijdsklasse rijden vaak al internationaal, maar ook hier was er mooie sport en strijd. Met plaats één en twee deed Veronique Morsink het heel goed.

Uitslag KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen Saasveld

Pony’s Lichte Tour:
1. Skye Morssinkhof - Elle Birken, 0/0 - 35,65 sec
2. Fleur Holleman - Ballyowen Maybell Molly,0/0 - 41,56 sec
3. Renee Hazeleger -Bits N Pieces, 0/9 - 57,42 sec

Pony’s Zware Tour:
1. Mart Ijland - Fantasia, 0/0 - 38,67 sec
2. Pam Nieuwenhuis – Seraja,0/0 - 40,15 sec
3. Lilly Engelsman - Blackwoodland Rock, 0/0 - 43,44 sec

Children:
1. Lilly Engelsman - Whipped Cream, 0/0 - 28,9 sec
2. Britt Brouwer – Brandy, 0/0 - 29,68 sec
3. Cejay Joosten - Action Girl, 0/0 - 29,97 sec

Junioren:
1. Beau Schuttelaar – Drogba, 0/0 - 33,58 sec
2. Jamie Schlief - Icreative Diorrike, 0/0 - 34,92 sec
3. Elike Morsink - Dakina II, 0/0 - 34,93 sec

Young Riders:
1. Veronique Morsink - Celina Z, 0/0 - 40,73 sec
2. Veronique Morsink - Faithfull, 0/4 - 37,54 sec

Meer informatie over de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen