Van der Vleuten en Van Asten in de race voor Wereldbeker titel

Van der Vleuten en Van Asten in de race voor Wereldbeker titel
Dit weekend is voor vele ruiters hét evenement van het jaar want het is namelijk tijd voor de Wereldbeker Finale. De ruiters konden punten verzamelen doorheen het jaar op 12 verschillende wereldbeker manches, zoals onder andere Mechelen, Lyon, Oslo, Madrid, Zurich en Göteborg. Dit is de eerste maal ,sinds de eerste editie in 1979 in Göteborg, dat de finale van de Wereldbeker doorgaat in Omaha.

De winnaar van vorig jaar was Steve Guerdat en deze blijkt ook dit jaar grote kanshebber. Dit jaar neemt hij Bianca mee en niet Ulysse des Forest , Corbinian of Big Red. Bianca is een 11-jarige Balou de Rouet merrie uit VDL Cardento en liep tijdens de kwalificaties al naar een tweede plaats in Stuttgart, naar een vijfde plaats in Helsinki en naar een vierde plaats in Oslo.

Voor Nederland worden Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten afgevaardigd. Deze 2 gaan allebei naar Omaha met een VDL groep paard, namelijk zowel VDL Groep Zidane N.O.P. als VDL Groep Verdi TN N.O.P. hebben de reis naar Omaha gemaakt en zijn er klaar voor.

Leopold van Asten en Zidane,een 12-jarige Heartbreaker uit Calando I ruin, wonnen 2 weken geleden nog de CSI5* Grand Prix in Indoor Brabant ook was hij derde op de kwalificatie van de Wereldbeker in Göteborg.

Maikel van der Vleuten komt aan de start met VDL Groep Verdi TN N.O.P. , een Quidam de Revel uit Landgraf I hengst die al heel wat mooie wedstrijden op zijn palmares heeft staan. Zo deed Maikel het uitstekend tijdens de olympische spelen in Rio met Verdi waarmee hij eens 1e en 2e werd op de kwalificatie wedstrijden en een zevende plaats behaalde met het Nederlands team.

Ook topper als Denis Lynch en All Star 5, een Argentinus uit Almé Z hengst die al meer dan 875.000 euro prijzengeld op zijn naam staan heeft.
Niet enkel heeft All Star 5 reeds heel wat 1m60 proeven gelopen, hij won vorig jaar tijdens de Wereldbeker finale de laatste rubriek en werd tweede in de voorlaatste rubriek. Alhoewel hij op de einduitslag niet als winnaar aangeduid was, was dit toch een van de sterkste combinaties in Göteborg.

Ook Marcus Ehning is er bij en dit heeft hij onder andere te danken aan zijn overwinning met Comme Il Faut in Madrid. Echter is het niet Comme Il Faut die meegaat, maar Pret A Tout, een 14-jarige Hiram Chambertin uit Stew Boy ruin. Pret A Tout won vorig jaar met Marcus de GCT Grand Prix in Madrid en de finale van de Nations Cup in Barcelona.

Het belooft een spannend weekend te worden met heel wat onverwachte wendingen en een prachtig deelnemersveld met heel wat wereld klasse combinaties. Naast de bovengenoemde combinaties, zien we onder andere ook Max Kühner met Cornet Kalua (AUT), Sergio Alvarez Moya (ESP), Simon Delestre en Kevin Staut (FRA), Ludger Beerbaum met Chiara 222 (GER), Henrik Von Eckerman (SWE), Romain Duguet en Martin Fuchs (SUI), Laura Kraut (USA) Lorenzo de Luca die Ensor de Litrange en Limestone Grey meeneemt en nog veel meer.

Voor de volledige lijst Klik hier