Van der Vleuten blijft voorin in Omaha voor de Wereldbekerfinale

Van der Vleuten blijft voorin in Omaha voor de Wereldbekerfinale
De publieksfavoriet blijkt op weg om zijn rol waar te maken tijdens de Wereldbekerfinale in Omaha. Gisteren sprong Amerika's Ward Mclain naar de winst in de eerste omloop van deze finale. Ook vandaag greep McLain in het zadel van zijn 11-jarige Belgisch gefokte sBs'er HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve ) de overwinning. De combinatie sprong naar de overwinning in de tweede 1.50 - 1.60m finale ronde, na een foutloze omloop in 36,87 seconden.

McLain bleef zo België's Gregory Wathelet vooraf. Wathelet lijkt zijn vel duur te verkopen en gebrand op de Wereldbekerefinale overwinning. Op de rug van de 12-jarige BWP'er Forlap (v. Querlybet Hero) finishte de Vice Europees Kampioen foutloos in 39,39 seconden.

Zwitserland's Romain Duguet en Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) volgden op de derde plaats. Na een finish in 40,46 seconden bleef Duguet zijn landgenoot Martin Fuchs met Clooney (v. Cornet Obolensky) vooraf.

De top vijf werd afgewerkt door Marcus Ehning met Pret A Tout (v. Hiram Chambertin). Net buiten deze top vijf volgde Maikel van der Vleuten in het zadel van zijn vertrouwde VDL Groep Verdi Tn N.O.P. (v. Quidam de Revel). Enkel de top vijf kwalificeerde zich voor de barrage in deze omloop.


KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN