Van Asten net buiten het podium in Monte Carlo

Van Asten net buiten het podium in Monte Carlo
Vandaag besluit de Longines Global Champions Tour in het mondaine Monte-Carlo. Abdel Said schreef de voorlaatste rubriek op zijn naam in het zadel van Hope van Scherpen Donder.





 Zeven combinaties bleven foutloos in de eerste omloop en mochten nog een keer van start in deze vijfsterren proef. De in België-wonende, Said sprong met de Quadrillo-dochter in 32,68 seconden rond. De combinatie bleef zo voor op Kent Farrington met de KWPN-ruin, Creedance.




Farrington liet de zoon van Lord Z in 33,37 seconden finishen. De nummer één van de wereld stelde zich daardoor tevreden met een tweede plaats en bleef zo nipt voor op Kevin Staut met Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere). Staut klokte af in 33,52 seconden.




Leopold Van Asten volgde met de Chacco Blue-dochter met een rit in 33,79 seconden op de vierde plaats. De Nederlander was met deze tijd op zijn beurt bijna aan halve seconde sneller dan Yuri Mansur met Unita ASK (v. Corrado I). De Braziliaanse ruiter stuurde het voormalige Olympiade-paard van Rolf-Göran Bengtsson, dat hij sinds april dit jaar rijdt, in 34,22 seconden foutloos rond.

Klik hier voor alle uitslagen