Vader en zoon Van der vleuten in de prijzen op Sunshine Tour

Vader en zoon Van der vleuten in de prijzen op Sunshine Tour
Op de Sunshine Tour in Vejer De La Frontera werden vandaag de finales van de jonge paarden gereden. De vijf-, zes- en zevenjarige paarden kwamen elk om beurt in de piste om hun finale te springen.

Virginie Thonon behaalde de overwinning bij de vijfjarige paarden met Corsica De Greenbay Z. In een barrage met 16 combinaties was de Belgische amazone de snelste foutloze in een tijd van 33.74 seconden. De Britse Sally Hopkinson volgde op de tweede plaats met Chilli. Zij waren in een tijd van 33.90 seconden net iets trager. De in België gebaseerde Colombiaan Dayro Arroyave reed naar de derde plaats met Charme De Virton. Zij kruisten de chrono na 36.36 seconden.

Eric Van der Vleuten Jr. (Helga-Utopia) en Eric Van der Vleuten (Elwikke) klasseerden zich op respectievelijk de achtste en de negende plaats. Zij wisten bieden foutloos te blijven in de barrage en dit in 40.43 seconden en 42.15 seconden.

Bij de zesjarigen was de winst voor de Spanjaard Ari Gonzalez Barros met Gismo De Pravia. Voor hun noteerden we een foutloze barragerit in 40.95 seconden. De top drie werd verder aangevuld door Britse combinaties. Jessica Dimmonck werd tweede met Billy Fleance. Dit duo kwam door de finish na 43.39 seconden. Jake Saywell en Galaxcy finishten na 43.86 seconden op de derde plaats.

De Duitser Helmut Schönstetter schreef de proef voor zevenjarige paarden op zijn naam met Vancouver Dreams. Dit duo wist in een finale met zeven combinaties de snelste rit in 32.58 seconden neer te zetten zonder fouten te maken. Emma Augier de Moussac werd tweede met Brighton Bay. Zij kwamen door de chrono na 33.04 seconden. De Ier Darragh Ryan maakte de top drie compleet met Ballypatrick Flamenco na een foutloze barragerit in 33.72 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.