Utamaro d'Ecaussines en Hello Forever krijgen Award in Groot-Brittannië

Utamaro d'Ecaussines en Hello Forever krijgen Award in Groot-Brittannië
Gisteravond organiseerde de Britse springfederatie zijn jaarlijkse Ball in het St. Johns Hotel in Solihull. Naar jaarlijkse gewoonte werden er over verschillende categorieën atleten in de bloemetjes gezet.

De Belgisch gefokte 13-jarige sBs-hengst, Utamaro d'Ecaussines werd samen met zijn ruiter, William Whitaker verkozen als beste internationale paard & ruiter combinatie van het jaar.

Utamaro is in eigendom van Ludwig Criel. De sBs en AES-gekeurde hengst sprong met Witaker in het zadel naar de vijfde plaats tijdens de Nations Cup Finales in Barcelona vorige week alsook tijdens de Nations Cup in Hickstead. Het duo werd oa. ook vierde tijdens de wereldbeker in Zürich en de Grand Prix van Liverpool, vorig jaar. Voordien werd de hengst uitgebracht door Joe Clee.

Ook de Belgisch gefokte Hello Forever, gefokt in Oosterzele werd in de kijker gezet. Samen met ruiter Scott Brash won het duo de titel beste vijfster paard & ruiter combinatie van het jaar.

De For Pleasure-zoon en zijn ruiter hoeven geen introductie meer. Het duo won dit jaar oa. de Longines Global Champions Tour manche in Londen, Cannes en Chantilly. Plaatse zich op het podium tijdens de GCT in Rome en Shanghai en won verder twee proeven tijdens de Mexico City LGCT.