Uitzonderlijke overwinning voor Lauren Hough in de 1 million HITS Grand Prix

Uitzonderlijke overwinning voor Lauren Hough in de  1 million HITS Grand Prix
De Amerikaanse Olympische amazone, Lauren Hough voegde zichzelf gisteren toe tot de "million dollar club", dankzij haar overwinning in de one Million Grand Prix van het HITS Ocala in Florida. samen met de 13-jarige Zweedse Warmbloed-merrie Ohlala (Orlando x Carrera) sprong Hough naar de overwinning.

De finale van de 10 weken durende  toer in Ocala zag een totaal van 49 combinaties aan de start. Parcoursbouwer, Werner Deeg bouwde een uitdagend 1.60m parcours waar slechts 14 duo's zich kwalificeerden voor de barrage. Voornamelijk de midden oxer van de 7 A/B/C combinatie vormde een groot struikelblok voor de vele ruiters.

Hough nam het in de barrage op tegen onder andere drievoudig 'million dollar Grand Prix' winnaar Ward Mclain en tweevoudig winnaar, Todd Minikus.  Ook Mandy Porter, die vorige week nog de AIG miljoenen Grote Prijs won waagde een kans in de barrage.

Uiteindelijk was het Aaron Vale die in het zadel van Finou 4 (v. For Pleasure) die op de tweede plaats volgde. André Thieme en de 13-jarige Conthendrix (v. Contendro) volgden op de derde plaats.

Groot-Brittannië's Ben Maher strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Op de rug van de Nederlands-gefokte Don Vito (v. Quaprice z) greep hij zo nog nipt 100.000 dollar. In het verleden werd Don Vito nog uitgebracht door Sergio Alvarez Moya en Maher's leerling Emily Moffitt.

Ward McLain en HH Callas (v. Albatros 86) vervolledigde de top vijf. De volledige top vier keerde huiswaarts met een vijf-cijfer bedrag. Dankzij haar overwinning won Hough maar liefst 350.000 dollar.