Tweede plaats voor Leopold van Asten in Speedproef Gothenburg

Tweede plaats voor Leopold van Asten in Speedproef Gothenburg
In Gothenburg werd zonet de laatste proef van de avond afgewerkt. Het ging om een 1,50m rubriek die rechtstreeks op tijd verreden werd. 32 ruiters profiteerden van de kans om punten voor de Longines Ranking te sprokkelen en kwamen aan de start van  deze proef.

Er werd heel hard gereden, maar uiteindelijk was het toch de Franse topruiter Kevin Staut die met de overwinning aan de haal ging. Hij reed zijn 11-jarige merrie Ayade de Septon et HDC (v. Wandor vd Mispeleare) in 63,39 seconden naar de eindmeet. Hiermee bleef hij onze landgenoot Leopold van Asten voor. Van Asten sprong een erg snelle, foutloze ronde met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) maar kam met zijn 64,28 seconden net tekort voor de overwinning. Piergiorgio Bucci en Cassallo Z (v. Casall) vervolledigde de top drie. De 13-jarige hengst bleef van het hout en kwam na 64,43 seconden over de eindstreep.

De vierde plaats ging naar de Duitse topruiter Marcus Ehning. Hij reed de 12-jarige Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky) foutloos rond in een tijd van 65,63 seconden. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar en Rokfeller de Pleville Bois Mar (v. L'Arc de Triomphe) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten