Tweede plaats voor Johnny Pals in Rankingproef Mijas

Tweede plaats voor Johnny Pals in Rankingproef Mijas
In Mijas vindt momenteel de Costa Del Sol Tour plaats. Deze avond stond als laatste proef de 1.45m proef in twee fasen op het programma. Deze proef telt mee voor de Longines Ranking. Het was de Britse Laura Robinson die naar de winst wist te rijden met de twaalfjarige Jonti (v. Lando). Zij bleven mooi foutloos in een snelle tijd van 28.30 seconden.

Onze landgenoot Johnny Pals werd tweede met A Lee Spring Power (v. Argentinus). Zij kwamen door de finish in 29.14 seconden. De Belgische ruiter Kevin Gielen wist derde te worden met de Contendro nakomeling Captain. Zij bleven eveneens van het hout en dit in 30.68 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Steven Franks met Carlow Cruiser (v. Cruising) en Frantz Ducci met C Lena du Grand Champ (v. Cardento). Zij kwamen door de chrono in respectievelijk 31.46 en 32.48 seconden.

In de 1.35m proef deze namiddag ging de winst naar de Belg Maxime Harmegnies met Upsulla d'allou (v. Richebourg). Zij reden foutloos door de twee fasen en dit in 20.87 seconden. Ze bleven zo ver voor op de concurrentie. De Brit Adrian Whiteway werd tweede met Carambow (v. Contendro). Voor hun noteerden we een foutloze rit in 23.12 seconden. De Zweedse Linn Widmark en Catrien Z (v. Canezaro) deden de klok stoppen op 23.26 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Sonia Hungerbuehler met Balumba Z (v. Balougran Z) en Daisy Davis met Newmarket Rare Jewel (v. Newmarkey Jewel). Mel Thijssen werd nog zesde met Enrique (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Bij de jonge paarden wisten onze landgenoten het ook weer goed te doen, net als de vorige dagen. Bij de zevenjarige paarden ging de winst naar de Ier Richard Howley met Epke (v. Verdi). Zij kwamen door de finish in 59.99 seconden en dit zonder fouten. Doron Kuipers en El Capone M (v. Baloubet du Rouet) reden nog een keer naar de tweede plaats. Vandaag bleven ze opnieuw foutloos en dit in 61.71 seconden. Sanne Thijssen strandde op de derde plaats met Etna (v. Canturano). Zij finishten in 62.11 seconden.

 

 

Cassandre Malherbe won dan weer bij de vijfjarige paarden met Come What May Z (v. Chippendale Z). Zij bleven foutloos in 58.24 seconden. Op twee volgde onze landgenoot Yves Houtackers met de Contact van de Heffinck nakomeling Gently Gerdine NJ. Zij kwamen pas door de chrono in 62.57 seconden. De Spanjaard Samuel Oliva Martinez werd derde met Contharga BF (v. Conthargos). Voor hun noteerden we nul strafpunten in een tijd van 62.83 seconden.

Klik hier voorr de resultaten.