Twee uit twee voor Oranje bij de lunchbreak

Net als gisteren is de startvolgorde van het team van Rob Ehrens gelijk met Jeroen Dubbeldam die als eerste de nul op het scorebord zet voor Oranje. Nederlands kampioen Maikel van der Vleuten, dat gisteren nog een springfout had, volgde met een adembenemende rit. Spannend was het een paar keer toen Verdi de balk wat aantikte op de steilsprong (hindernis 9) en de insprong van de dubbel (hindernis 12). Dit maal was het geluk aan Nederlandse zijde en kon ook Van der Vleuten een foutloe ronde noteren.

In het landenklassement Nederland staat er fantastisch voor met twee mooie foutloze rondes voor de lunch in Caen. Van der Vleuten en Dubbeldam hebben gezamelijk een punten totaal van 4.83, waarmee Oranje tot dusver op de tweede plaats achter Duitsland (4.72) staat.  Frankrijk dat gisteren sterk opende staat momenteel derde door een balk van beide ruiters, Pénélope Leprevost en Simon Delestre.

Belgie dat in Kentucky nog team brons en individueel goud mee naar huis nam kan deze Wereldruiterspelen beter vergeten. Gisteren viel eerste ruiter Jos Verlooy, vandaag overkwam Pieter Devos hetzelfde. Daarna zien de vele Belgische supporters ook nog eens drie balken vallen bij de tweede man van vandaag, Olivier Phillippaerts met Cabrio van de Heffinck.

Winnaar van de speedproef gisteren, Betram Allen, had ondanks de super vorm met Molly Malone in de laatste lijn een balk.

Om 14:15 gaat de wedstrijd verder met de tweede groep waarin Jur Vrieling en Gerco Schröder van start zullen gaan.

Kijk hier mee via de livestream van NOS sport.