Twee op een rij voor Olivier Philippaerts: "Mijn trip naar Wellington is alvast geslaagd"

Twee op een rij voor Olivier Philippaerts: "Mijn trip naar Wellington is alvast geslaagd"
Olivier Philippaerts heeft "z'n draai gevonden" in Wellington. Nadat hij op donderdag de overwinning greep haalde hij ook op vrijdag avond de winst in de driesterren Grote Prijs. Philippaerts en de 10-jarige Ogano Sitte-zoon, H&M Ikker waren éénn van de zeven combinaties aan de start in de barrage.

Philippaerts klokte foutloos af in 38,858 seconden en bleef zo net geen twee seconden voor op Gustavo Prato met Carnna Z (v. Crown Z). Het duo kruiste de finish in 40,389 seconden.

Mario Deslauriers volgde op de derde plaats met onder het zadel Bardolina 2. Amber Harte (Austria 2) en David Raposa (Iliona) vervolledigden de top vijf op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. De volledige top vijf klokte foutloos af in de barrage.

"Ikker voelde een klein beetje moe aan na de barrage gisteravond, maar opnieuw haalde hij alles uit de kast voor de winst," zegt Philippaerts. "Ikker is meer gericht op het outdoor seizoen. De laatste twee weken gaat het enorm goed. Mijn trip naar Welligton is alvast geslaagd."

Klik hier voor de resultaten