Tropische Jumping Tubbergen zorgt voor veel stralende winnaars

Tropische Jumping Tubbergen zorgt voor veel stralende winnaars
Gisteren is het op het terrein van BWG stables Jumping Schröder Tubbergen van start gegaan met de eerste proef in de L rubrieken. Het tropische weer zorgde vooral voor veel stralende gezichten van de winnaars die zich door de warmte niet uit het veld lieten slaan. Het was in de morgen vroeg toen de temperatuur nog redelijk aangenaam was de amazone Jessie Wiefferink en haar Lux nakomeling Vida Loca die in een tijd van 26.28 seconden naar de winst wisten te rijden.

Zij bleef met deze tijd voor op Don Willemsen die zijn Go Go Tender naar de tweede plaats wist te sturen in 26.70 seconden. Als derde eindigde Naomy Bonvanie en jaar NN1 met wie zij hier een tijd noteerde van 28.34 seconden.

In de tweede groep van de L klasse was het vervolgens Linda Klaassen die naar de winst wist te springen in het zadel van haar Hidinie. Zij noteerden een tijd van 53.95 seconden, waarmee ze voor bleef op Stijn Roelink en zijn Cupido die hier naar de tweede plaats reden in 55.33 seconden. Als derde eindigde vervolgens Jessy Tewis met Exceptionel in 56.31 seconden.

In de M rubriek was het vervolgens Don Willemsen die zijn andere troef Orange Clover Carlou Balou (v. Cento) naar de winst wist te rijden. Het tweetal noteerde een tijd van 63.76 seconden. Het was vervolgens Guido Jan Schoemaker die zich niet alleen met Fiorella EVS (v. BMC Wizzerd TN) naar de tweede plaats wist te rijden in 65.21 seconden, maar ook nog eens met zijn Electrix Toltien op de derde plaats wist te eindigen met een tijd van 65.76 seconden.

In de tweede groep van het M Springen is het Laura Slager die haar La Serena naar de winst weet te rijden in dit twee-fasen parcours met een tijd van 21.92 seconden. Zij bleef met deze tijd voor op Matty Holohan en zijn Midney (v. Marome Nw) met wie hij hier naar de tweede plaats rijd in 24.38 seconden. Job Oldenziel weet het podium te voltooien met een nette derde plaats in het zadel van zijn Good Luck (v. Numero Uno) met wie hij een tijd noteerde van 24.75 seconden. In totaal wisten 19 combinaties een foutloze eerste ronde te springen, waarvan er in de tweede fase van het parcours slechts 12 dubbel foutloos bleven.

In de B op stijl werd ook zeer net gereden door de kop van het klassement, maar uiteindelijk was het Nadieh Plegt en Havanna die met de eindzege aan de haal gingen. Zij kreeg van de jury een halve punt meer als Jesse Seiger en Ha'k wal dach die tweede werden met 90 punten. De derde plaats ging naar Moinva Borger en Fantacy-Lady, het duo kreeg 85.50 punten.

Klik hier voor alle resultaten