Topprestatie van Willem Greve en Carrera in de Sires of the World Grand Prix

Topprestatie van Willem Greve en Carrera in de Sires of the World Grand Prix
In de Sires of the World in het Belgische Zangersheide te Lanaken werd er zojuist de Grand Prix verreden. Op een hoogte van 1m50 lieten de goedgekeurde hengsten zien wat ze waard waren. Daarbij was er een mooie eerste plaats voor Jérome Guery en zijn achtjarige BWP-er Jupiter VG (v. Pommeau du Heup) met wie hij in de zevenkoppige barrage naar een tijd wist te rijden van 38.64 seconden.

De tweede plaats ging naar de Nederlandse ruiter Willem Greve die met zijn Carrera even in de problemen leek te komen op de watersprong in de eerste ronde. Maar de combinatie herstelde zich en kon zich opstellen voor de barrage. De 10 jarige Larino Cooper nakomeling liep voor het KWPN naar een tweede plaats met een tijd van 39.85 seconden. Voor de Britse ruiter James Billington was er met zijn Holsteiner VDL Cartello (v. Cartani) een derde plaats. Zij kwamen rond in een tijd van 42.44 seconden.

De overige top vijf bestond uit een vierde plaats voor Katharina Offel en haar Jk Horsetrucks Leasure Z (v. Levisto Z) met wie ze hier in 42.91 seconden door de finish kwam. Gevolgd door een vijfde plaats voor Ferenc Szentirmai en zijn Usador du Rouet (v, Crusador) met wie hij als vijfde eindigde in 44.96 seconden.

Voor Harrie Wiering was er met Billy King (v. Baloubet du Rouet) nog een mooie zesde plaats. Zij noteerden 4 strafpunten in een tijd van 42.12 seconden. Ook Johnny Pals wist met de negenjarige Casall nakomeling Chat Botte du Ruisseau Z nog naar een achtste plaats te rijden. Zij kregen in de eerste ronde 1 strafpunt voor tijd. Dit overkwam ook Michael Greeve met Emir R (v. Colman) die nog op de negende plaats eindigden.

Klik hier voor alle resultaten