Teddy van de Rijt en Jarno Van Erp nemen schitterende start in Valkenswaard

Teddy van de Rijt en Jarno Van Erp nemen schitterende start in Valkenswaard
Nadat de jonge paarden eerder deze week hun kunnen mochten tonen in het Tops International Center zijn de jeugdige talenten aan de beurt.

Deze ochtend is het vervolg van de springtour in Valkenswaard begonnen . In de 1.45m proef voor Young Riders haalden de Nederlandse Young Riders hun slag thuis. Teddy Van de Rijt sprong naar de overwinning met de 9-jarige Lord Z-zoon, Itcho van 't Ruytershof. Samen met de BWP-ruin haalde van de Rijt de finish in 30,47 seconden.

Landgenoot Jarno Van Erp en Bugatty Go (v. Concorde) volgde op de tweede plaats in 30,47 seconden. Het podium werd afgewerkt door Ierland's Lucinda Roche en haar 12-jarige CruistingxDarco-ruin, Wce Falco.

De top vijf werd afgewerkt door Charlotte Spaas Levallois. De Belgische rijdt sinds kort voor Frankrijk en bezette zowel de vierde als vijfde plaats. Spaas en Eblesse v. Scheefkasteel sprongen naar de vierde plaats. In het zadel met Geronimo van Berkenbroek (v. Takashi van Berkenbroexk) haalde ze de vijfde stek.

Gilles Thomas wist zich net als Lynn D'Have te klasseren. Thomas en de 9-jarige Chatman-merrie, Indiana vh Kapelhof sprongen naar de  negende plaats terwijl Lynn D'Have met Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star) de elfde plaats bezette.

Belgen aan zet in de 1.35m

In de 1.35m rubriek waren de Belgen volledig aan zet. Simon Morssinkhof en Notre Star Z (v. Numero Uno) liet de concurrentie achter zich in 28,69 seconden. De combinatie bleef zo net geen seconde voor op zus Romy Morssinkhof met de 10-jarige Chacco Blue-dochter, Cara Victoria.

Morssinkhof kruiste de finish foutloos in 29,31 seconden en werd zo opgevolgd door landgenoot Jeroen De Winter met Cleopatra Z.

Sven Peters haalde het beste Nederlandse resultaat met de 7-jarige Tangelo vd Zuuthoeve-dochter, Fiesta.

Klik hier voor de resultaten