Petronelle Andersson en Christian Ahlmann winnen teamspringen in Parijs

Petronelle Andersson en Christian Ahlmann winnen teamspringen in Parijs
In Parijs stond zojuist een teamcompetitie op het programma in het vijfster springen. Hier op een hoogte van 1.60m moesten de ruiters in teamverband twee ronden springen voor het beste resultaat. De tijden van de tweede ronden werden bij elkaar opgeteld wat het uiteindelijke teamtotaal opleverde. Wel golden de strafpunten van beide ronden.

Het winnende team bestond hier uit Team Andersson / Ahlmann. De Zweedse Petronella Andersson wist in het zadel van de BWP-er Ivoor van 'T Paradijs (v. Quadrillo) de tweede ronde niet foutloos door te komen, wat haar vier strafpunten opleverde. Het hing toen af van Christian Ahlmann die hier zijn Colorit (v. Coriano) wel dubbel foutloos wist rond te sturen wat het tweetal uiteindelijk de overwinning opleverde met een totaal van 4 strafpunten en een totaal van 79.98 seconden.

Als tweede eindigde het Team Jyläs / Phillipaerts. De Finse Juulia Jyläs had direct in de eerste ronde al vier strafpunten. In de tweede ronde bleef ze samen met haar Courage TZ (v. Calvino Z) wel foutloos. Haar teamgenoot Olivier Philippaerts bezorgde het tweetal samen met zijn H&M Legend of Love (v. Landzauber) wel twee foutloze ronden maar kon de tijd van Jyläs niet meer goedmaken ondanks een snelle ronde. Met een totaal van 84.43 seconden eindigden ze op een tweede plaats.

Op de derde plaats vinden we het Team Bost / Deusser. Voor Margaux Bost was er met de SBS-er As de Papignies in de tweede ronde vier strafpunten. Daniel Deusser wist hier dubbel foutloos te blijven met zijn BWP-er Clintop 2 (v. Clinton) wat het tweetal een totale tijd opleverde van 86.51 seconden.

 

Klik hier voor alle resultaten