Suus Kuyten springt zich terug in de prijzen in Antwerpen

Suus Kuyten springt zich terug in de prijzen in Antwerpen
De derde dag in Antwerpen werd ingezet met een CSI2* op 1.35m hoogte. Canada was duidelijk in goede form tijdens deze ochtendklasse. Kara Chad kwam in de ring met Carona en ging razendsnel door de finish in 59.58 seconden. Carona een KWPN merrie van Untouchable en werd vroeger nog gereden door Eric Lamaze en Tiffany Foster. Maar ze starte haar internationale carrière met Jonna Ekberg van Stephex Stables.

Op enkele honderdste van een seconde trager kwam de andere Canadees Yann Candele te staan. Hij had onder het zadel Chaventyno (v. Chacco-Blue) en stopte de klok in 59.64 seconden. De derde plaats was voor de Zweedse Angelica Augustsson-Zanotelli. Zij bereed Typie du Tillard (v. Diamant de Semilly) en ging over de eindmeet in 61.31 seconden.

De top vijf werd verder aangevuld door twee Belgische ruiters. Thibault Philippaerts zette de chrono stop in 61.50 seconden en kwam in de ring met Isoline van de Dorperheide, een nakomeling van Winningmood van de Arenberg. Ook op de vijfde plaats kwam ook een nakomeling van Winningmood van de Arenberg te staan, Hunter Van Berimar ging foutloos rond in 61.76 seconden op zijn rug zat Jessica Geurts.

De Nederlandse Suus Kuyten kwam op de zevende plaats te staan. Zij bereed Billy King (v. Valoubet du Rouet) en ging door de finish in 62.06 seconden. Gisteren eindigde deze amazone ook al zevende met haar ander paard Dallas du Domaine Z.

Klik hier voor alle resultaten.