Succesvol weekend voor Jelmer Hoekstra en Leon Thijssen op Poolse bodem

Afgelopen weekend werd er een 3 sterren competitie verreden in Polen, waar ook enkele Nederlandse springruiters aan deel namen.

Zo was Jelmer Hoekstra oppermachtig op Poolse bodem. Winst was er voor hem in de 1.45m rubriek in het U25. In dit parcours wisten er slechts 2 combinaties zich te klasseren voor de barrage, waarna beide combinaties met 4 strafpunten uit de ring kwamen. Hoekstra zette hier wel de snelste tijd neer en won met zijn Bulavsco in een tijd van 29.58 seconden. De Oostenrijkse Michele Ruth probeerde door een rustige barrage ronde foutloos te rijden, maar schreef toch ook 4 strafpunten achter haar naam. Met een tijd van 38.38 seconden kwam ze met haar Don Dickson door de finish en eindigde ze op de tweede plaats.

Ook in de Faults and Time ronde op 1.45m was er succes voor Jelmer Hoekstra, ditmaal met zijn Quinoa des Riollets. De combinatie wist foutloos te blijven en eindigde 62.42 seconden net achter de winnaar de Pool Jaroslaw Skrzycynski die met zijn Crazy Quick in 61.49 seconden de winst wist op te eisen.

Maar ook Leon Thijssen heeft een goed weekend achter de rug met tweemaal een tweede plaats. In het 1.40m Faults and Time eindigde hij met zijn Barrichello in 53.54 seconden vlak achter de Duitser Maximilian Schmid die met zijn Lords Guy aan de leiding ging met een tijd van 53.29 seconden.

Ook in het 2-fasen parcours noteerde hij de tweede plaats met zijn Barrichello. Hij kwam dubbel foutloos rond in een tijd van 26.11 seconden. Hier was het eveneens de Pool Jaroslaw Skrzycynski die ditmaal met zijn Quintella naar de winst reed in 26.11 seconden.