STX-ruiter Daniel Deusser schrijft wereldbeker Lyon op zijn naam

STX-ruiter Daniel Deusser schrijft wereldbeker Lyon op zijn naam
In Lyon werd een prachtig internationaal concours zonet afgesloten met de Wereld Beker wedstrijd. 40 combinaties traden aan in deze 1,60m rubriek met barrage en acht van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te leggen. Een barrage met acht combinaties moest dus bepalen wie zich uiteindelijk de winnaar kon noemen.

In die barrage werd er erg snel gereden, maar uiteindelijk was het Daniel Deusser die met Equita van T Zorgvliet (Cassini) de snelste tijd neerzette. Deze combinatie kwam als één van de eersten aan de beurt, maar niemand slaagde erin om hun tijd van 42,93 seconden scherper te stellen. De tweede plaats ging naar Romain Duguet. Hij reed Quorida de Treho (Kannan) in 43,68 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. De Italiaans Lorenzo De Luca vervolledigde het podium. Samen met Ensor de Litrange LXII sprong hij een foutloze barrage in 43,80 seconden.

De Ier Denis Lynch eindigde op de vierde plaats met All Star (Argentinus). Ook zij lieten de balken ongemoeid en finishten in 44,57 seconden. Olivier Robert vervolledigde de top vijf met Quenelle du Py (Tresor du Recom Ac).

Klik hier voor de resultaten