Stormachtige barrages leveren Slager en Van Tol KNHS M springen titels op

Stormachtige barrages leveren Slager en Van Tol KNHS M springen titels op
“Ik denk omdat we zo ervaren zijn samen”, verklaart Eline Slager de titel in de klasse M, DE. “Tomboy is een toppony. We hebben al zo veel gewonnen samen.” Hoewel Tomboy al 18 jaar is en misschien wel de kleinste in de barrage, was hij bijna vijf seconden sneller dan de rest.

“Of dit onze laatste wedstijd was, weet ik niet”, aldus kampioene Eline Slager. “Maar ik weet wel dat Tomboy bij ons blijft. Hij is nu 18 jaar en door ons zelf opgeleid. Eerst heeft mijn broer hem gereden en was er twee keer kampioen mee in het L en het M. In 2014 was ik met Tomby rijstijlkampioen in de klasse B.”
Eline (14 jaar) reed met Tomboy een razendsnelle barrage. “Het was nu of nooit”, legt ze uit. “Ik heb al zo veel met hem gewonnen. Dit is natuurlijk extra mooi.” De dag begon voor Slager al goed met de zevende plaats in de klasse L, DE met haar pony Grey Dior.

Hoewel de andere veertien concurrenten het wel probeerden was er geen een die maar in de buurt kwam van de tijd (31.75 seconden) van Slager en Tomboy. Lars Wigger (13) en Faith reden de barrage in 36.41 wat de zilveren medaille opleverde. Cyenda OHMG was de enige E-pony in de top 3. Dahné Starink nam niet alle risico’s en verzekerde zich daarmee van de bronzen medaille.

Stormkracht 9 leek het wel bij Sophie van Tol en Storm in de laatste barragerit in de klasse M, categorie C. Met veel risico reden ze de lange lijn naar de laatste oxer. “Ik wilde winnen. Ik zie wel of hij springt, dacht ik.” Het was goed voor goud.

“Normaal rijd ik niet zo hard, maar als het nodig is wel. Ik wilde winnen, dus moest er helemaal voor gaan”, vertelt Sophie van Tol blij. De amazone (11 jaar) rijdt nu drie jaar met Storm. Naast kampioen van Zuid Holland, waren ze twee keer clubkampioen van RSV Reigersburgh en wonnen ze de klasse M van Jumping Indoor Aalsmeer.

Puck Buijnsters ging lange rijd aan de leiding met Tapas maar moest op het laatst genoegen nemen met zilver. Jonne de Haan reist terug naar Heilo met de bronzen medaille.