Sterke start voor Niclas Parmler en Aniek Diks op het NK Mierlo

Sterke start voor Niclas Parmler en Aniek Diks op het NK Mierlo
Vanmorgen ging het NK in Mierlo direct van start met een spannende 1.40m rubriek direct op tijd. Hier was het Niclas Parmler die al goed scherp was vanmorgen en met zijn No Limit nakomeling VDL Groep Cherokee naar de overwinning wist te rijden met een tijd van 67.01 seconden. Hij wist met die tijd voor te blijven op Ruben Romp die hier met Happy (v. Lux) naar een tweede plaats wist te rijden met een tijd van 68.22 seconden. In het zadel van Cream on Top (v. Concorde) was er daarna een derde plaats voor Rob Heyligers die rondkwam in 70.37 seconden.

De top vijf werd vervolgens voltooid door Leopold van Asten die hier met VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z) naar een vierde plaats wist te rijden in 71.59 seconden. Als vijfde eindigde Franklin Posmus die hier met Easy H (v. Numero Uno) naar een tijd wist te rijden van 72.12 seconden.

Net als Leopold van Asten doet ook Gerco Schroder niet mee aan het NK. Maar ook Schröder startte in deze rubriek met zijn Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway), zij kregen helaas een strafpunt voor tijd waardoor ze op een dertiende plaats eindigden.

In de andere 1.40m rubriek werd de kwalificatie gereden voor de Grote Prijs van Mierlo. Deze rubriek over twee-fasen werd uiteindelijk gewonnen door Aniek Diks die hier samen met haar Huro's Winston-Jumper R (v. Cantos) naar een mooie tijd wist te rijden van 29.51 seconden. Met deze tijd bleef ze dan ook voor op Bart Lips en zijn Bent (v. Diarado) die naar een tijd wisten te rijden van 30.14 seconden. Als derde eindigde vervolgens Johan Klein Zieverink samen met zijn Rascin nakomeling Dinoire die een tijd noteerden van 30.23 seconden.

Het was daarna Maikel van der Vleuten die naar een vierde plaats wist te rijden in het zadel van Exit of Ice (v. Emilion) met wie hij in Roosendaal vorig jaar december nog naar de overwinning wist te rijden. Ditmaal noteerde het tweetal een tijd van 30.45 seconden. Op de vijfde plaats eindigde Eric van der Vleuten die hier met Quivive S Z (v. Quasimodo Z) naar een tijd reed van 30.53 seconden.

Klik hier voor alle resultaten