Stefanie van den Brink is de koningin van de Easter Tour

Stefanie van den Brink is de koningin van de Easter Tour
Stefanie van den Brink gaat als beste amazone van de Easter Tour de boeken in op het Sentower Park vandaag. Na een fantastische overwinning in de Grote Prijs tijdens de eerste week van van de tour heeft ze nu ook det tweede Grote Prijs in Opglabbeek gewonnen.

In een druk bezette barrage met zeventien combinaties werd de eindzege uitgevochten over het 1.45m hoge parcours vandaag.  Net als met Pasen was het weer Van den Brink die op sublieme wijze naar winst srong met Unex Omega. Het duo zette de perfect rit neer en klokte een foutloze ronde van 37.42 seconden. Een tijd die te hoog gegrepen bleek voor de rest van het deelnemersveld.

Gregory Wathelet deed met Iphigeneia de Muze nog een goede poging om de winst toch in eigen land te houden. Maar de Belgische topruiter kwam met zijn tijd van 38.81 seconden te kort en moest de Nederlandse blondine voor laten gaan. Hij mocht zich opstellen voor Santiago Diaz Ortega die Carlson in 39.01 seconden naar de derde plaats stuurde.

Lorenzo de Luca, die vanmorgen nog de finale van de 6-jarige springpaarden won, werd vierde met Jeunesse van 't Paradijs. Terwijl het Rogier Linssen en Dunoville V waren die de top vijf compleet maakten.