Stanny van Paesschen nieuwe chef d'equipe voor Iran

Stanny van Paesschen nieuwe chef d'equipe voor Iran
De driemaal Olympische ruiter Stanny van Paesschen is aangenomen als chef d'equipe voor het Iraanse team. Hij heeft een contract getekend die in ieder geval zal duren tot de Asian Games die zullen worden gehouden in 2018, zo vertrouwt een ruiter van het Iraanse springteam ons.

Stanny nam in 1976 succesvol deel aan de Olympische Spelen in Canada waar hij een bronzen medaille in de wacht sleepte. In 1987 voegde hij de winst aan toe op de Grand Prix van Mechelen. In 2001 wist hij de Wereldbeker wedstrijd te winnen in Verona met O de Pomme. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene behaalde hij tevens nog een zesde plaats.

Tot voor kort was Van Paesschen chef d'equipe bij Saoedi-Arabië, dat in 2010 onder zijn leiding een individuele zilveren medaille won op de World Games in Lexington. Onder zijn leiding werd er ook de gouden medaille voor zowel individueel als voor het team behaald op de Aziatische Spelen in Guangzhou wat het land definitief op de kaart zette in de paardensport. In 2012 nam het team deel aan de Olympische Spelen in London waar ze een bronzen medaille wisten te behalen.

Ook Iran is een land wat nog niet dusdanig op de kaart staat in de paardensport. Er wordt nu in Van Paesschen geïnvesteerd om daar verandering in te gaan brengen in de toekomst.