Simone Blum springt naar de winst tijdens Duitse Kampioenschappen

Simone Blum springt naar de winst tijdens Duitse Kampioenschappen
Simone Blum wist het publiek verrassen tijdens de Duitse Titelstrijd voor ruiters en amazones dit jaar. Vorig jaar won ze de Duitse Titelstrijd voor amazones, dit jaar laat ze zich opnieuw opvallen met haar 10-jarige merrie Alice (v. Askari).  Blum won met slechts 0,25 strafpunten waarbij ze over de vier zware omlopen geen enkele balk uit de lepels tikte.

De top drie van het kampioenschap was dicht bij elkaar. Nummer twee Holger Hetzel met de 13-jarige Legioner 2 (v. Limbus) verzamelde net als Blum alleen strafpunten in de openingsproef en bleef op 0,75 staan. Ook Rolf Moorman met Samba de Janeiro (v. Stolzenberg) noteerde 4 strafpunten in het eerste parcours en voegde daar niets meer aan toe.

Marco Kutscher kwam aan de start met Caccorina. Zijn vertrouwde Van Gogh was dit weekend immers aan het werk onder het zadel van Caroline Müller.  Kutscher eindigde het kampioenschap met een totaal van vier strafpunten. Met een langzamere tijd strandde hij uiteindelijk net buiten het podium.

 

Simone Blum is na Meredith Michaels-Beerbaum de tweede amazone ooit die het Duits Kampioenschap voor springruiters op naam schrijft. Blum schreef zich op aanraden van bondscoach Otto Becker in en niet zonder succes.

Bekijk hier de einduitslag