Simon Delestre's Qlassic Bois Margot met vervroegd wedstrijdpensioen

Simon Delestre's Qlassic Bois Margot met vervroegd wedstrijdpensioen
Simon Delestre's topper Qlassic Bois Margot (v. L'Arc de Triomphe) zal worden teruggetrokken uit de sport. De veertienjarige zwartbruine Selle-Français hengst zal op zaterdag 24 februari afscheid nemen in Saint-Lô.

Tegenover Jump-Inside liet Delestre weten: "Qlassic had overmatig last van eczeem waarvoor hij behandeld werd met cortisone. Doordat het een vrij intensieve behandeling is, hebben we nu in goed overleg besloten de hengst terug te trekken uit de wedstrijdsport. Qlassic is een uitzonderlijk paard en is een van de beste paarden die ik ooit gereden heb", aldus Delestre.

De hengst begon zijn carrière onder Duarte Romao, Marc Dilasser en Benjamin Robert, alvorens hij onder het zadel eindigde bij Delestre. In 2012 won het tweetal de Grote Prijs van Mechelen, om twee maanden later in februari 2013 ook nog eens de Grote Prijs van Bordeaux op naam te schrijven. In datzelfde jaar won het tweetal in de Nations Cup van Barcelona en schreef daar ook nog eens een 1m60 rubriek op naam. Een jaar later volgde de winst op de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen. In de afgelopen jaren wist het tweetal meerdere top klasseringen bij elkaar te rijden. Hun laatste optreden was in Valencia afgelopen jaar.

Ook in de fokkerij doet de hengst het niet onverdienstelijk, zo zien we zijn zoon Rochet M onder het zadel van Alexandra Ledermann aan het werk die al meerdere pracht resultaten bij elkaar wisten te rijden.