Simon Delestre wint Wereldbekerwedstrijd Lyon met razendsnelle barrage

Simon Delestre wint Wereldbekerwedstrijd Lyon met razendsnelle barrage
Diverse combinaties gingen voor Fransman Delestre van start in de barrage van de FEI World Cup wedstrijd in Lyon daarnet, en enkelen stonden kort aan de leiding. Maar het mocht niet zijn, al bleven er velen foutloos. Steve Guerdat en Bianca (Balou du Rouet), het duo dat voor Delestre van start ging, klopten de Belg Pieter Devos met Claire Z (Clearway) met hun tijd van 39,05 seconden, en stonden zo kort aan de leiding. Maar dat duurde niet lang, want Simon Delestre en Hermes Ryan (Hugo Gesmeray SF) versloegen iedereen met hun ongelofelijk snelle tijd van 37,72 seconden en pakten zo de topplaats voor eigen land.

Henrik von Eckermann ging na Delestre van start met Mary Lou, een elfjarige dochter van Montendro. Zij wrongen zich nog tussen Delestre en Guerdat met een tijd van 38,35 seconden en werden zo tweede.

De eindstand werd dus: Simon Delestre op 1, von Eckermann op 2, Guerdat op 3 en Pieter Devos met Claire Z op de vierde plaats. Zij werden nog opgevolgd door Mark McAuley en Miebello (Flying Quite Easy) op de vijfde plaats voor Ierland.

Klik hier voor het volledige resultaat.