Siebe Kramer op medaille koers bij zevenjarigen in Lanaken

Siebe Kramer op medaille koers bij zevenjarigen in Lanaken
De Belgen hebben het heeft in eigen handen genomen bij de zevenjarige paarden in Lanaken. Tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden op het domein in Zangersheide blonken de Belgische combinaties vandaag uit. Echter wist ook Siebe Kramer uitmuntend te presteren. Kramer en de 7-jarige KWPN-ruin, Fellow Jumper (Tangelo vd Zuuthoeve x Zeus) hield het foutloos in 62,87 seconden, goed voor de zevende plaats.

Ook Willem Greve (Formidable, v. Carambole) en Kim Emmen (Farah, v. Arezzo vdl), (Fabulous, v. Baloubet du Rouet) hielden het foutloos en haalden ze met de 11de en 12de en 13de klassering in deze tweede kwalificatie ronde van het WK nog de top vijftien.

Samen met de 7-jarige BWP-ruin, Kannabis van de Bucktale (Contact vd Heffinck x Concorde) sprong Thierry Goffinet in de tweede kwalificatie naar de overwinning.

In het zadel van Albert Peffer's zwarte sprong Goffinet foutloos doorheen het parcours in 60,26 seconden. De BK-winnaars bij de zevenjarigen bleven zo Sea Coast-amazone, Gudrun Patteet voor.

Patteet volgde op de tweede plaats met Sea Coast Kira van het Bokkenhof (Emerald van 't Ruytershof x Querlybet Hero). Op de rug van de BWP-merrie kruiste Patteet de finish foutloos in 60,32 seconden. Dayro Arroyave kwam als één van de laatste combinaties aan de start en deed zijn uiterste best de tijd van Patteet te verbeteren

Samen met Gilbert De Roock's 7-jarige Kashmir van Schuttershof-merrie Kadance van 't Lozerhof klokte hij uiteindelijk af in 60,53 seconden, goed voor de derde plaats.

Het was moeilijk om onder die 61 seconden te blijven. Zo nam Arroyave ruim één seconde voorsprong op Gilles Thomas met de 7-jarige ruin Konak (v. Nabab de Reve).

Thomas en Marc Van Dijck's BWP-ruin stopten de tijd in 61,81 seconden.  Amerika vervolledigde de top zes.

Zo volgde Taylor Flury met haar Zangersheide-hengst, Carrasca Z (v. Asca Z) op de vijfde plaats. Adrienne Dixon  volgde op de zesde stek met haar Ierse hengst Killossery Kaiden (v. Lux Z).

Klik hier voor de resultaten