SFN II doet oproep naar betaalbare jonge paarden

SFN II doet oproep naar betaalbare jonge paarden
Op de Facebook pagina van Jacob Melissen wordt de oproep gelanceerd naar betaalbare jonge paarden. Het Springpaarden Fonds Nederland II (SFN II) is er in 2017 niet in geslaagd jonge paarden aan te kopen. Voornamelijk wegens 'te duur'.

In een bericht op Facebook laat het Fonds weten dat dit komt omdat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen: “Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten”.




“Het afgelopen jaar werden we als Raad van Commissarissen en directie geconfronteerd met het feit dat de prijzen van getalenteerde springpaarden explosief zijn gestegen. Vooral zes- en zevenjarige paarden zijn qua prijs de hoogte ingeschoten. Daar ligt dan ook de reden dat we in 2017 geen enkel paard hebben kunnen kopen, hoewel we er wel een paar hebben getest”, staat in het facebookbericht te lezen.

Het bestuur werkt samen met de selecteurs aan een plan om toch over voldoende paarden te beschikken die aan de verwachtingen voldoen en meldt dat eind van deze maand een paar paarden gaan worden getest.