Sea Coast Atlantique WK winnaar bij zevenjarigen

Wat werden wij Belgen daarnet in de watten gelegd op het Wereldkampioenschap voor 7-jarige paarden. Maar liefst 3 Belgen eindigden in de top 4 van dit kampioenschap! Gudrun Patteet op 1, Jos Lansink op 2 en Nicola Philippaerts op 4.
Van de 40 starters wisten er 7 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Enkel Patteet en Lansink wisten hierin foutloos te blijven. Gudrun was met de sBs ruin Sea Coast Atlantique (v. Schilling) maar liefst 5 seconden sneller.  Sponsor Sea Coast had deze vorig jaar op het WK in Zangersheide gekocht, al deed deze er toen niet mee. Op het BK in Gesves was deze toen aan het werk met Aurore van de Straeten. Zij was samen met haar tante Chantale de Kerchove d'Exaerde 3 jaar en half eigenaar van deze ruin.

Jos werd als voormalige Wereldkampioen 2e met de KWPN hengst Bacardi VDL (v. Corland). Voormalig Olympisch kampioen Rodgrio Pessoa werd 3e met de Z-gefokte GC Atlanta Z (v. Andiamo Z).

Nicola Philippaerts eindigde met de sBs'er All-in De Vinck op de 4e plaats. Eiken Sato werd 5e met de BWP'er Gazelle Ter Elzen. Beide paarden zijn een nakomeling van Kashmir van Schuttershof.

Wilm Vermeir, winnaar van de 2e manche eerder deze week, kreeg 4 strafpunten in zijn basisparcours met Gentiana de la Pomme (v. Shindler de Muze).

Voor Alain Cloet van Sea Coast is het na de overwinning van Gregory Wathelet op het Belgische kampioenschap gisteren nu al het tweede grote succes dat hij in Zangersheide beleefd!

Klik hier voor de volledige uitslag.