Sander Geerink in goede doen op Poolse bodem

In het Poolse Krakow heeft Sander Geerink er een goede concours opzitten. Op zondag won Geerink de finale voor vijf- en zesjarigen. In het zadel van de KWPN-ruin, Feestje B. (v. Eldorado van de Zeshoek) sprong de Nederlander naar de overwinning in 37,19 seconden. Geerink bleef zo voor op twee Poolse combinaties. Enkel het podium finishte zonder het hout aan te raken.

Jaroslaw Skrzyczynski volgde op de tweede plaats in het zadel van La Scale terwijl Joanna Pomiankowska de derde plaats bezette met de KWPN-merrie Girl RV (v. Quality Time).

Ook in de Grand Prix liet Geerink van zich horen. Slechts twee combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze 1.45m hoge Grote Prijs. Enkel Kamil Grzelczyk Kamil wist daarbij de finish foutloos te kruisen. Samen met Wibaro (v. Balou du Rouet) sprong hij zo naar de overwinning. Michael Kölz volgde op de tweede plaats in het zadel van Anpowikapi (v. Askari). De Duitse combinatie sprong één balk uit de lepels in de barrage.

Lokale springruiter Msciwoj Kiecon volgde op de derde plaats met Aloubet KV terwijl Sander Geerink de vierde stek voor zich nam. Geerink noteerde één springfout met de Numero Uno-zoon, Bentley N.

In de 1.40m Gold Tour Andrewex Cup haalde Jaroslaw Skrzyczynski de overwinning met Quintella. Towen Van de Mheen strandde net buiten het podium op de rug van Bolton Gate Ben. Sander Geerink volgde op de vijfde plaats met de Apoleon Timpex-zoon, Something Special.