Rustige start voor Dubbeldam in Wellington

Rustige start voor Dubbeldam in Wellington
Tijdens het Winter Equestrian Festival domineerden de Amerikaanse deelnemers in de internationale openingsrubriek. De hindernissen van deze tijdsrubriek waren gebouwd over een hoogte van 1.45m.

Ook Jeroen Dubbeldam en de Rash R-zoon, Zenith SFN kwamen aan de start. Het wereldkampioenschaps duo begon rustig met een foutloze rit in 82,49 seconden, waardoor er alsnog twee tijdsfouten op het scorebord verschenen.

Dubbeldam besloot eind vorig jaar om Zenith mee te nemen naar Florida omdat hij zelf gedurende het winter circuit regelmatig in Wellington zal zijn om Wilton en Lucas Porter te begeleiden.

De zege in deze driesterren rubriek was voor Adam Prudent met Vasco (v. Andiamo). De Amerikaan stuurde zijn KWPN-ruin in 62,99 seconden over de eindstreep en voerde een top drie van thuiscombinaties aan. Laura Kraut was met Confu (v. Contact Me) goed voor de tweede plaats en werd op de voet gevolgd door Andrew Ramsay met Stranger (v. Stakkato). Ramsey kwam in 63,80 seconden aan de finish en Kraut klokte af op 63,75 seconden.


De top vijf werd afgewerkt door Alison Robitaille met de 12-jarige Sensation (Welcome Sympatico ) op vier en Daniel Coyle met de 11-jarige Calvaro-zoon, Grafton op vijf.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN