Roosje Brouwer wint GP Indoor Wierden

De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met Wise Guy. Als laatste starter greep Conor Drain de tweede plaats. Jack Ansems werd derde met Zelena.  Nathalie van der Mei met Aquila  vierde en op één-honderst daarna was het Sjaak Sleiderink met Zhivago op de vijfde plaats.

Roosje Brouwer was de derde starter in de barrage die uitermate spectaculair begon. Stéphanie Brugman opende de met Mobily Lil Maid, waarmee ze een dag eerder de tweede kwalificatie mee won. Dit maal was het duo minder succesvol. Vroeg in haar barrage bleef de dertienjarige bruine ruin (v. Natal x Jus de Pomme) staan en was het Hengelose amazone die wel de sprong waagde en op de grond belande.

Vervolgens was het Doron Kuipers met Zinius als eerste een nulronde leek te gaan rijden. Maar deze kwam niet goed bij de laatste hindernis en liep met paard en al de hele sprong om. Roosje Brouwer, die na Doron van start ging, trok zich weinig van alle problemen en reed fraai foutloos naar de finish in 36.87 seconde.

Brouwer moest tien ritten wachten voordat ze zeker was vande winst die alleen serieus in gevaar kwam toen Michael Greeve met Taloubet Darco K Z en Conor Drain die met de negenjarige bruine ruin Zidane in de ring kwamen. De in Daarle residerende Greeve was als enige - zevenhonderdste - sneller dan Brouwer, maar moest op de een-na-laatse hindernis een balk noteren. Conor Drain noteerde wel een mooie foutloze rit, maar kwam 0.27 seconde te kort voor de winst.

Kijk hier voor de volledige uitslag