Romain Duguet zorgt voor thuiswinst in Ascona

Romain Duguet zorgt voor thuiswinst in Ascona
Op vrijdag werd de 1.50/1.55m hoofdrubriek voor de vijfster ruiters in Ascona afgelast door het slechte weer. Nadat hij gisteren reeds op de tweede plaats strandde bewees Wilm Vermeir opnieuw in vorm te zijn. Echter wisten twee combinaties het beter te doen in de  AXIM Project Management Lugano Prijs.

Twaalf combinaties kwamen aan de start in de tweede omloop van deze rubriek. Allen waren ze gebrand op de 100.000 euro die verdeelt werd in deze vijfsterren proef.

Romain Duguet zorgde voor een thuiswinst in het zadel van de 10-jarige SF-merrie, Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago). De Zwitserse springruiter klokte foutloos af in 38,70 seconden. Twee Belgische combinaties volgden op het podium.

Gudrun Patteet verraste eerder deze maand met de vijfsterren Grand Prix winst in Knokke. Vandaag zette ze haar sportieve goede 'doen' verder en sprong naar de tweede plaats in het zadel van de 12-jarige Sea Coast Ferly (v. Calato). Patteet kruiste de chrono foutloos in 39,16 seconden.

Wilm Vermeir volgde zijn landgenote op op de derde plaats. Vermeir stopte de tijd met Iq van het Steentje (v. Toulon) in 39,45 seconden.

Alberto Zorzi (Ego van Orti, v. Vigo d'Arsouilles) en Guilia Martinengo Marquit (Fine Edition, v. For edition) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

 

Klik hier voor de resultaten